LORIEN Zenei Tanfolyam

2008. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

4 nap alatt garantált a siker!


Az emberek úgy tartják, a zenélés művészetéhez hallás, ritmusérzék, veleszületett tehetség és rengeteg kemény munka szükséges. Sokan azért sem fognak bele vagy épp azért hagyják abba a szolfézs tanulását, mert túl bonyolultnak, átláthatatlannak tartják a rendszert. Duncan Lorien pont emiatt fejlesztette ki a Zene megértése szemináriumot (vagyis a Lorien Zenei Tanfolyamot). „A zene kommunikáció. A zene lényege az önkifejezés, nem pedig a bravúros játék. Mint ahogy írni sem azért tanulunk meg, hogy aztán feltétlenül regényeket adjunk ki.” – hangoztatja Lorien.



Az ókori Görögországban 11 éves korára minden gyermek tudott írni, olvasni, számolni és legalább két vagy három hangszeren játszani. S ez az alap tézis ihlette meg Lorient. Egyrészt a zene és a zenélés nem fejlődött akkorát, mint ahogy mi azt gondoljuk. Másrészt, ha ilyen könnyen megtanulták az akkori gyermekek a zeneelméletet, akkor a mai gyermekek, – de akár még a felnőttek is – ugyanolyan játszi könnyedséggel sajátíthatják el a hangszereken való zenélés művészetét.



Azonban a szeminárium elvégzése után nem fogjuk profi módon Mozart vagy Beethoven műveit játszani, hiszen a kurzus lényege a zene megértése. Viszont a tanfolyamon kapunk egy szemléletes, érthető tankönyvet, melynek segítségével a szeminárium után napi 10-15 perces gyakorlással, akár fél év alatt juthatunk el a középszintű míveléshez.

A kurzuson – melyet alkotója személyesen tart tolmács segítségével – tanulhatunk a nyugati zene elméletéről, történetéről és gyakorlatáról. Például „a móduszok, akkordok, skálák eljátszása billentyűs hangszeren és gitáron” (mivel a tanfolyam csak a zongorán és a gitáron való játékra összpontosít, ami természetesen nem jelenti azt, hogy a többi hangszeren való játékba ne lehetne átvinni az elsajátítottakat). Továbbá a kottaolvasás, ujjrend, ujjgyakorlatok, ritmus és természetesen a gitár- és zongorajáték alapjai.

És hogy mindez mennyibe kerül? Körülbelül annyi, mint a manapság értendő minimálbér, pontosabban 61.875 Forint. Ebbe beletartozik a részvétel, a már említett tankönyv a biztos folytatásért és tudásért, az 50%-os ismétlési lehetőség, a folyamatos konzultáció az illetékes angol szervekkel, valamint a részvételi lehetőség biztosítása a következő Dalszerzés megértése szemináriumra.



A legtöbb résztvevőtől pozitív visszajelzést kap a tanfolyamot szervező iroda, ám ha valaki mégis úgy érzi, hogy neki nem sikerült megtanulnia zenélni, nincs semmi veszve, hiszen visszafizetési garanciát vállalnak.




Szerző

donna.hu



Scroll to Top