Tészta:
6 tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt sütőpor és 1 ek. kakaó
(Én 3 piskótalapot sütöttem 3×3 tojásból 3×1tk. sütőporral: 2 kakaós, 1 sima piskóta)
Krém:
4 dl tejszín 15-20 dkg csoki 5 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 10 dkg margarin (1 cs. lapzselatin)
Tetejére: 2 dl habbá vert tejszín (kiegészítve: főzés nélküli vaníliás pudinggal, 1 cs. vaníliás cukorral, 2 citrom lereszelt héjával + csokidara)
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott, liszttel behintett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez 2 dl tejszínt a tejcsokoládéval, a cukorral meg a vaníliás cukorral felfőzünk (melegen elkeverjük benne az előzőleg beáztatott, kicsavart lapzselatint). Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a maradék, habbá vert tejszínt. A tésztakorongot 3 lapra vágjuk, a krémmel megkenjük és összeillesztjük. A tetejét tejszínhabbal beborítjuk, kakaóporral meghintjük.
Köszönjük szépen Vasvári Nikolettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.