Narancsos csokoládétorta

2009. 08. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojás, 13 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 5 dkg étkezési keményítő, 1 evőkanál kakaó, késhegynyi fahéj, fél kávéskanál mézeskalácsfűszer. Töltelék: 6-7 narancs, 2 csomag csokoládés krémpor (Aranka), 4 dl tejszín (Hulala), 1 narancs reszelt héja, 1-2 dl víz, 1 evőkanál étkezési keményítő. Díszítéshez: Étcsoki, 2 dl tejszín.

  A tojásokat 4 evőkanál forró vízzel 1 perc alatt sűrű krémmé keverjük a legmagasabb fokozatra állított elektromos habverővel. Állandóan kevergetve a tojásos masszába szórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, amit 6 percig keverünk. Ezután hozzákeverjük a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a mézeskalácsfűszert, végül a lisztet. A masszát 26 cm tortaformába töltve, előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.   Töltelék: Meghámozunk 4 narancsot, a gerezdekről éles késsel leszedjük a fehér hártyát, közben felfogjuk a lecsepegő gyümölcslét, a gyümölcshúst félretesszük. Kipréseljük a maradék narancsok levét. Lemérünk 2 dl narancslét. A csokoládés krémport a 4 dl tejszínnel és a 2 dl narancslével, valamint héjával kikeverjük. 1 vagy 2 dl vizet kikeverünk 1 evőkanál étkezési keményítővel és felforraljuk, amikor besűrűsödött belekeverjük a gyümölcshúst, az így elkészített gyümölcszselét lehűtjük.   A tésztát ha kihűlt elvágjuk és a krém egyharmad részét rákenjük az alsó lapra és megrakjuk naranccsal. Rásimítjuk a maradék krém felét, majd ráhelyezzük a felső lapot. Kissé rányomjuk, majd a maradék krémmel körben bekenjük a tortát. Ha marad krém abból, ha nem akkor 2 dl tejszínt felverünk és abból kis halmokat nyomunk a tortára, valamint reszelt étcsokival díszíthetjük. 3 órán át hideg helyen pihentetjük.   Aki szereti a narancsos-csokis ízeket próbálja ki mindenképp! Nagyon finom és egyszerű!

Jó étvágyat !

Köszönjük szépen Kövecses Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top