Öngyilkos lett a volt kormányszóvivő

2010. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel - erősítette meg Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A volt kormányszóvivő, aki Gyurcsány Ferenc távozásakor mondott le a posztról, a közelmúltban Liptai Claudia párjaként mutatkozott be.

A férfi holttestére egy ismerőse talált rá péntek éjjel, a budapesti Andrássy út 72. szám alatt. Daróczi Dávid felakasztotta magát. Sass Oszkár tájékoztatása szerint a helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható.

Daróczi sikeres pályát tudhatott maga mögött: 1994-1995 között a Népszava, majd a Színes Vasárnap és a Világgazdaság  újságírója volt. Dolgozott a Magyar Rádiónál, a Híradó szerkesztő-riportereként, a Magyar Hírlap szerkesztőjeként. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivői Iroda vezetője lett. A környezetében élő emberek szerint semmi nem utalt öngyilkossági szándékára: kiegyensúlyozottnak tűnt, és házasságát tervezte Liptai Claudiával.

-mot-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top