Piskóta variációk

2009. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg finom liszt, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 2  teáskanál méz, 25 dkg cukor, 2 dl tej.

Robotgéppel tésztát készítünk. A tepsit kibéleljük zsírpapírral, és beleöntjük a tésztamasszát. Elsimítjuk és a tetejére barackot vagy más gyümölcsöt szórunk. Gázsütő 5-ös fokozatán megsütjük. Hústűvel szoktam ellenőrizni megsült-e a belseje is.  Kicsit hagyjuk kihűlni majd  kockára vágjuk.

Ugyan ezzel a recepttel készíthetünk sima piskótát. Ha megsült, bolti desszert öntetet készítek (vaníliás és csokoládés ). Én mind kettőt elkészítettem. A piskótát felkockáztam és tányérra rakva leöntöttem a kétféle öntettel. Gyermekeimnek nagyon ízlett és igen laktató.

 

Jó étvágyat kívánok a süteményekhez!

Köszönjük szépen Fejes Margitnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top