Pulykamell mandulával

2009. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4o dkg pulykamell, 15 dkg mandula, 1 evőkanál margarin, 3 evőkanál olaj, só, pirospaprika.

Forrázzuk le a mandulát, tisztítsuk meg és késsel vágjuk össze vékony szeletekre. Margarinban pirítsuk 5 percet a mikróban. A húst vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, fűszerezzük sóval pirospaprikával. Az olajat tegyük lapos tűzálló tálba és melegítsük fel a mikróban 3 perc alatt. Helyezzük bele a hússzeleteket és folpack-kal letakarva süssük 15 percig. Amint kivettük a mikróból, a mandulát szórjuk a hússzeletekre, tehetünk mellé befőtt gyümölcsöket is – ananászt, őszibarackot, meggyet – és takarás nélkül süssük még 3 percig. Köretnek rizst adjunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Töltősi Jánosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top