Nem túl szőke herceg

2009. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már napok óta bombáz az email üzeneteivel. Akár naponta több sms-t is ír neked. Minden nap körülötted legyeskedik, virágokat küld, és igyekszik a közeledben maradni. Ismerős a helyzet? Bizonyára mindannyian találkoztunk már hasonló szituációval, amikor olyan férfi udvarol neked, aki nem a te eseted, vagy épp van barátod. De valahogy ez a kifogás mintha nem jutna el a füléig. Bokán mégsem rúghatod. Hát akkor hogyan rázd le?

Első lépésben igyekezz tapintatos lenni. Gondolj arra, hogy a férfiaknak is van szívük, és hasonló esetben te sem éreznéd jól magad, ha porig aláznának. Ám a veszély több helyről leselkedhet rád. Az első forrás a szórakozóhely. A legjobb, ha magaddal viszed a barátodat, ha van. Ha nincs, akkor vigyél magaddal minél több barátnőt. A legtöbb férfi, nem mer közeledni, ha a nőnemű egyedek kisebb csoportba tömörülnek. Ha mégis kiszúrna magának valaki, akkor nincs már hátra, kerüld a tekintetét, igyekezz minél több jelzéssel a tudtára adni, neked nem jön be. Fordulj háttal, vagy szembe a barátnőddel.

Esetleg kezdj egy másik pasival szemezni. Ez elég egyértelmű jel, hogy ne próbálkozzon. Ha mégsem így történne, akkor tégy úgy, mintha valami fontos dolgot vitatnál meg a barátnőddel. Ha közeledne feléd, akkor indulj el másik irányba, ha követne, akkor, vagy bemenekülsz a női mosdóba, vagy megállsz, és fennhangon kifakadsz a barátnődnek, hogy a barátod megint mennyi szexet akar tőled. Ha italt küldene neked, akkor vitesd vissza, vagy egyszerűen idd meg és szívódj fel a tömegben.

A férfiak másik kedvelt udvarlási formája, hogy miközben te felszabadultan táncolsz hirtelen rád tapadnak hátulról, és úgy tesznek, mintha felkértek volna táncolni. Ilyenkor vagy folytatod a táncot, majd a végén eltűnsz, ami nehéz lesz, hisz ezzel jelezted felé, hogy elfogadod az udvarlását. A legjobb, hogy nagyon béna táncba kezdesz, hogy elveszítse a táncod ritmusát, de a legjobb, ha belekezdesz a legritmustalanabb mozgásba. Ezzel kizökkented, és vagy visszavonulót fúj, vagy minimum hátrébb áll, nehogy fejbe verd a nagy karlendítések közepette.

A másik ismerkedési helyek a kávézók. Rád mosolyog, te meglepődsz, ő megint rád mosolyog, te már nem, ő megint és te félni kezdesz. Vagy kerülni kezded a tekintetét, és ezt ő felfogja, mint elutasítás, vagy odamegy hozzád, nehogy ne vedd már észre. Ilyenkor vagy a van barátom, ne haragudj, vagy a lányokat szeretem kijelentések segíthetnek. Ha beszélgetni kezdesz, vagy visszamosolyogsz, azzal csak bátorítod, így ha le akarod rázni, akkor a legrosszabb irányban haladsz. Ha egy társaságból udvarol neked valaki, akkor szintén, az őszinteség a legjobb. A „ne haragudj nincs kedvem ismerkedni”, vagy a „van barátom” ismerős és hatásos kijelentés, esetleg a „most vagyok túl egy szakításon, emiatt nincs kedvem senkihez” is célravezető.

A munkahelyen szúrt ki magának a kéretlen lovag? Próbálj vele tapintatos lenni. Hisz nem célod, hogy utána feszült hangulat legyen köztetek. Emiatt itt a legfontosabb, hogy úgy távolítsd el magadtól, hogy közben ne sértsd meg. Az udvarlás elfogadása nem jó megoldás, hisz azzal, csak biztatni fogod. Mondd meg őszintén, hogy nincs kedved hozzá, vagy nem szeretnél munkahelyi kapcsolatba bonyolódni.

A kéretlen lovagokkal sosem szabad személyeskedni és kedveskedni. Minden tetted, csak biztatás lesz, így a végén kiköthetsz egy béka oldalán, akiből sosem lesz a szőke herceg.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top