Rakott magvas szűzérme

2008. 11. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnás Társaim! Szeretném megosztani veletek a kedvec receptemet, remélem nektek is tetszeni fog!

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg sertés szűz vagy karaj, 45 dkg sonka, 45dkg sajt, 60 dkg bacon, só, bors, magvak - napraforgó, tökmag, fenyőmag, 3 kiskanál liszt, sütőzacskó, 2 sasliknyárs vagy hegyes hurkapálca.

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, fűszerezzük és a bacon szeletekkel betekerjük. A vékonyra szeletelt sonkát és sajtot a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk míg el nem fogynak. A sütőzacskóba szórjuk a lisztet, beletesszük a nyársat, a tetejét megszórjuka magokkal. 180 fokon 30 percig sütjük, majd a zacskót felvágva még 5 percig pirítjuk! Tálalás előtt kihúzzuk a nyársat majd ferdén szeleteljük!

Zöldséges rizst vagy burgonyapürét szoktam köretként mellé kínálni!

Jó étvágyat! Remélem nektek is ízleni fog, a családom imádja!

Köszönjük szépen  Feketéné Földvári Teréznek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top