Sajtos perec

2008. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 zacskó szalalkáli, 3 mokkáskanál só. A lisztet, a margarint és 20 dkg sajtot összemorzsoljuk. A tejfölt, a tojás sárgákat, a sót és a szalalkálit összekeverjük, felfuttatjuk, majd a két anyagot összedolgozzuk. Pereceket szúrunk ki, tojás fehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk és 150-180 fokon sütjük. Nálunk a családnak ez a kedvenc sajtos sütije, mindig dupla adagból sütöm. :) Jó étvágyat és jó sütögetést mindenkinek!

Köszönjük szépen Fekete Isvánnénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top