Sajttal töltött lángos

2008. 07. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: Kefires lángos tészta Trappista sajt A lángos tésztáját elkészítem! 50 dkg liszt, 1 pohár kefir, 1 egész tojás 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő 1/2 cs. sütőpor 1/2 evőkanál cukor és 1/2 evőkanál Összeállítás után a lángos tésztáját kb. 2-3 óra hosszat kelesztem a hűtőben. Trappista sajtból előzőleg kb. 10 cm-es csíkokat vágok és mélyhűtőben megfagyasztom, mert így nem fog kifolyni sütés közben a tésztából. Ha elkészült a lángos tészta, akkor kis adagokat veszek ki belőle, kézben téglalap alakúra formázom és belegöngyölgetem a tésztába a sajtot. Forró olajban kisütöm. Tetejét meghinthetem reszelt sajttal, vagy tehetek rá tejfölt.

Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top