Hozzávalók:
Kefires lángos tészta
Trappista sajt
A lángos tésztáját elkészítem!
50 dkg liszt, 1 pohár kefir, 1 egész tojás
1 dl tej, 2,5 dkg élesztő
1/2 cs. sütőpor
1/2 evőkanál cukor és 1/2 evőkanál
Összeállítás után a lángos tésztáját kb. 2-3 óra hosszat kelesztem a hűtőben.
Trappista sajtból előzőleg kb. 10 cm-es csíkokat vágok és mélyhűtőben megfagyasztom, mert így nem fog kifolyni sütés közben a tésztából.
Ha elkészült a lángos tészta, akkor kis adagokat veszek ki belőle, kézben téglalap alakúra formázom és belegöngyölgetem a tésztába a sajtot. Forró olajban kisütöm.
Tetejét meghinthetem reszelt sajttal, vagy tehetek rá tejfölt.
Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!