Hozzávalók: 8 tojás 400g+16 evőkanál cukor 3 kanál barackdzsem 200 g vagdalt dió 1 l tej 2 vaníliás puding 4 evőkanál búzadara 4 kanál liszt 375 g margarin vagy vaj 100 g kókuszreszelék 10 darab apróra vágott banáncsokoládé 200 g tejcsokoládé
Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 400 g cukorral, majd beledolgozzuk a dzsemet és 2 kanál zsemlemorzsát. Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és bevonunk sütőpapírral. Rászórjuk a diót,majd ráöntjük az elkészített masszát. 150 fokon sütjük. A tojássárgáját kikeverjük 8 evőkanál cukorral és gőz fölött sűrűre főzzük. A pudingokat összekeverjük a búzadarával, a liszttel és a 8 evőkanál cukorral,felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrűsítjük. A margarint vagy vajat habosra keverjük és összekeverjük a besűrűsített tojássárgájával, majd hozzáadjuk a pudingot, alaposan kikeverjük robotgéppel és két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz pedig a banáncsokoládét. A következőképpen rakjuk össze: tészta, rá a kókuszos krém, erre ráreszelünk 100 g tejcsokit, banáncsokis krém, ráreszeljük a másik 100 g tejcsokit Megjegyzés: magában is jó,de díszíthetjük még vékonyan csokis krémmel.
Köszönjük szépen Deák Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.