Szerelmi fészek

2010. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 8 tojás  400g+16 evőkanál cukor  3 kanál barackdzsem  200 g vagdalt dió  1 l tej  2 vaníliás puding  4 evőkanál búzadara  4 kanál liszt  375 g margarin vagy vaj  100 g kókuszreszelék  10 darab apróra vágott banáncsokoládé  200 g tejcsokoládé 

Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 400 g cukorral, majd beledolgozzuk a dzsemet és 2 kanál zsemlemorzsát. Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és bevonunk sütőpapírral. Rászórjuk a diót,majd ráöntjük az elkészített masszát. 150 fokon  sütjük. A tojássárgáját kikeverjük 8 evőkanál cukorral és gőz fölött sűrűre főzzük. A pudingokat összekeverjük a búzadarával, a liszttel és a 8 evőkanál cukorral,felöntjük a tejjel és gőz fölött besűrűsítjük. A margarint vagy vajat habosra keverjük és összekeverjük a besűrűsített tojássárgájával, majd hozzáadjuk a pudingot, alaposan kikeverjük robotgéppel és két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz pedig a banáncsokoládét. A következőképpen rakjuk össze: tészta, rá a kókuszos krém, erre ráreszelünk 100 g tejcsokit, banáncsokis krém, ráreszeljük a másik 100 g tejcsokit Megjegyzés: magában is jó,de díszíthetjük még vékonyan csokis krémmel.

Köszönjük szépen Deák Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top