Tavaszi virágözön anyák napjára

2010. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

HOZZÁVALÓK

Nedves oázis (Nagyobb virágüzletben vagy hobbiboltban beszerezhető. )

Tálka vagy doboz

Tavaszi virágok

Szalagok, színes papírok

Kés, olló, ragasztó

Fogpiszkáló, hurkapálcika

ELKÉSZÍTÉSE

Anyák napja reggelén menjünk ki a kertbe vagy a piacra és jól nézzünk körül a most nyíló virágok között. Gyűjtsünk össze különböző tavaszi virágokat, ágakat, leveleket! Pitypang, százszorszép, nefelejcs, ibolya, orgona, tulipán, virágba borult gyümölcsfák, a kert és a rét virágait is felhasználhatjuk. Vigyázat, ne szedjünk le védett példányokat, és a gyerekekre is nagyon figyeljünk, mert számos növény mérgező!

Válasszunk egy kis edényt (tálat, kosarat, dobozt) a virágdíszhez. Ha nem vízhatlan, akkor alaposan béleljük ki nejlonnal. Ha szükséges, ragasszunk az edényre kívülről egy szép papírt vagy fessük le.

Formázzuk az oázist egy éles kés segítségével az edénykénk mérete és formája szerint. (Az oázis egy szivacsos szerkezetű anyag, amelyet a virágkötők használnak. Létezik nedves és száraz virágkosarakhoz is. Késsel nagyon könnyen vágható. Óvatosan bánjunk vele, mert roppant sérülékeny.) A méretre alakított oázist helyezzük az edénybe, majd alaposan nedvesítsük be. Meg fogunk lepődni, milyen sok vizet felvesz.

Vágjuk le a virágok szárát, majd egyenként tűzzük az oázisba. A lágyabb, vékonyabb szárú virágok számára előre kiszúrhatjuk a lyukakat egy vékony pálcikával. Az erős szárú növényeket rögtön az oázisba tűzhetjük.

Ha a virágok elhervadtak, tűzzünk a helyükre frisset! Így nagyon sokáig gyönyörködhetünk a díszünkben.

TIPP

A virágokat felhasználásig folyamatosan tartsuk vízben. Ha lehet, vízzel teli vödörrel induljunk virágot szedni.

Az oázist mindig tartsuk nedvesen, naponta többször is adhatunk hozzá vizet.

Természetesen virágüzletben is vásárolhatunk virágot a kosarunkhoz.

-Augusztin Márta-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top