Hozzávalók: 1.5-2 kg nagyobb burgonya, 1 kg csirkeszárny, 5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, só, bors, a tepsi kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, hegyüket levágjuk majd egy konyha ruhára terítjük őket. Meghámozzuk a burgonyát és 4-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. A megmosott és lecsöpögtetett burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Hozzá adjuk a lereszelt hagymát, a tejfölt sózzuk borsozzuk és az egészet össze keverjük. A tepsit megkenjük olajjal és zsemlemorzsával, beszórjuk a burgonyát egyenletesen a tepsibe. A mustárt a fűszerekkel össze keverjük, bekenjük a szárnyakat és a burgonya tetejére helyezzük. Az egészet befedjük alufóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon puhítjuk majd pirítjuk. Ha egy nappal korábban pácoljuk be a csirkét sokkal ízletesebb.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
Köszönjük szépen Djabbar Gabriellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!