Töltött burgonyacsónak

2008. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: személyenként 2 db nagy burgonya, 10 dkg trappista sajt. A töltelékhez: 25 dkg filézett csirkemell, 1 db hagyma, 2 evőkanál tejföl, só, vegeta, fehérbors, őrölt majoranna, 1 dl étolaj, petrezselyemlevél, snidling. A burgonyákat héjában megfőzzük. Kihűlés után meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, kis kanállal a közepüket kikaparjuk, mintegy csónakokat készítünk belőlük. Mindkét oldalát sózzuk meg. A töltelékhez hagymát dinsztelünk, majd rádobjuk az apró kockákra szeletelt csirkemellet. Egy rövid idegig pároljuk, majd ízlés szerint sóval, vegetával, majorannával, fehérborssal ízesítve, kevés vizet hozzáöntve a húst puhára főzzük. Amikor elkészült, villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és snidlinget, majd a tejfölt, ill. keverünk hozzá a kivájt burgonyabelsőből is. Az így elkészített tölteléket visszatöltjük a burgonyák vájatába. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Olajjal kikent tepsiben a kis csónakokat egymás mellé rakjuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. A töltelékhez egy másik variáció: 1 doboz májkrém, 2 evőkanál tejföl, 2 db főtt tojás, 1 tömlős sajt, 2 db kockasajt, 1 kis fej lilahagyma apróra vágva, petrezselyemzöld, ízlés szerint ketchup, só, fehérbors. Ez a krém melegszendvicsnek is kiváló. A hozzávalókat villával összetörjük, kikeverjük, majd az előbb már ismertetett módon a burgonyacsónakokba töltjük, sajttal megszórva sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top