Almás bugyor

2008. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva, csipet só. A töltelékhez: 1 kg alma, kevés cukor, fahéj, baracklekvár, cukros darált dió. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Köszönjük szépen Nagy Bélánénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top