Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 6 db paprika, 20 dkg kukorica, 1 közepes vöröshagyma, kevés fokhagyma, 8 szelet pulykamellcsík, 8 szelet baconszalonna, 1 főzőtejszín, 30 gramm vaj, 3 evőkanál olaj, 1 dl víz, só, bors. A cukkinikat megmossuk, a héját rajta hagyjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, besózzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a pulykamellcsíkokat laposra klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A bacon szeletekre 1 hús és 2 cukkinicsíkot fektetünk. Szorosan feltekerjük, vékony zsineggel megkötözzük. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a tekercseket, hozzáadjuk a vizet és a hagymákat. Lefedjük és 25 percig sütjük. Egy másik edényben a vajat felhevítjük, beledobjuk a paprikát, pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a maradék cukkinit és a megfőzött kukoricát, fűszerezzük, és még 4-5 percig sütjük. A kész tekercseket tálra emeljük, letakarva meleg helyen tartjuk. A levéhez hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. Hozzáadjuk a másik edényben elkészített zöldségeket és éppen csak összeforrósítjuk. A tekercsekről leszedjük a zsineget és a tejszínes zöldséggel körítve tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik még hozzá. Hidegen is finom, de akkor vegyes krumplisalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Hegedüs Mónikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!