Túrós gúla

2009. 08. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, baracklekvár A krémhez: 1/2 kg túró, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatin, pár szem barack (vagy amilyen gyümölcs van)

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. Baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, felszeleteljük. Ezután egy folpackkal kibélelt tálba egy sorban kirakjuk.

A krémhez a túrót összetörjük, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral. A tejet felmelegítjük és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáadjuk a túróhoz. Barackot szeletelünk bele. A formába öntjük és befedjük piskótával. Hűtőben dermesztjük.   Jó étvágyat Mindenkinek hozzá!

Köszönjük szépen Bodnár Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top