Túróval töltött zsemle

2009. 08. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 db zsemle 0,5 kg tehéntúró 1 nagy doboz tejföl 5 dkg porcukor 1 db citrom 1 zacskó vaníliás cukor 1 csomag mazsola 1 csipet só 0,5 liter tej 1 picivaj vagy margarin

A zsemléknek kalapot vágunk, és kicsipkedjük a belsejüket. A túrót villával összetörjük, bele teszünk a tejfölből. Ízesítjük, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével valamint a csipet sóval, hogy kihozza a cukor ízét. A mazsolát is bele dobjuk. Ha híg lenne, nem kell megijedni!

A túró töltelékbe beletesszük a zsemlék belsejét, amit előzőleg apró darabokká csipkedtünk és alaposan összekeverjük. A zsemléket tejbe forgatjuk és a túrótöltelékkel megtöltjük, majd kiolajozott tepsibe téve a kalapot a tetejükre tesszük, amit szintén megforgatunk a tejben és egy pici vajat rakunk rá. 180 fokon addig sütjük míg ropogós lesz.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Juhászné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top