Hozzávalók és elkészítés:
Tészta:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor,1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg margarin, 2 tojás. Összegyúrjuk, három részre osztjuk. 1 fehér, 2 kakaós lap lesz belőlük. A kakaós laphoz 2-3 evőkanál kakaót teszünk, mielőtt kinyújtanánk. A fehér lapot zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, majd rárakjuk a barna lapot és a túrós tölteléket.
Túrós töltelék: 50 dkg túró 20 dkg porcukor 3 tojássárgája – ezeket jól kikeverni 1 citrom leve és héja, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál búzadara, 1 vaníliás cukor és a felvert tojásfehérjék
A túrótölteléket az eddigi rétegek tetejére rakjuk és a másik barna lappal befedjük. Villával megszurkáljuk és sütjük. Tetejére csokoládémáz jöhet.