Túrós zserbó

2011. 05. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta:

50 dkg liszt, 20 dkg porcukor,1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg margarin, 2 tojás. Összegyúrjuk, három részre osztjuk. 1 fehér, 2 kakaós lap lesz belőlük. A kakaós laphoz 2-3 evőkanál kakaót teszünk, mielőtt kinyújtanánk. A fehér lapot zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, majd rárakjuk a barna lapot és a túrós tölteléket.

 

Túrós töltelék: 50 dkg túró 20 dkg porcukor 3 tojássárgája – ezeket jól kikeverni 1 citrom leve és héja, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál búzadara, 1 vaníliás cukor és a felvert tojásfehérjék

A túrótölteléket az eddigi rétegek tetejére rakjuk és a másik barna lappal befedjük. Villával megszurkáljuk és sütjük. Tetejére csokoládémáz jöhet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top