Útra indult Apuci!

2009. 07. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bár való igaz, hogy a gyermekkel kapcsolatos problémák nagyobb része az anyákra hárul, lássuk be, hogy bizony az apukák helyzete sem egyszerű. Nem könnyű szembesülni azzal, hogy párunk gyereket akar, és örömteli, de mégiscsak kisebb sokkot kiváltó élmény, amikor megtudjuk, hogy a baba úton van. Mindenki elvárja, hogy várandós feleségünk mellett álljunk minden gondjában-bajában, meg kell birkóznunk azzal a kérdéssel, hogy bemerészkedjünk-e a szülőszobába, aztán közlik velünk, hogy „és drágám, te fogod minden este megfürdetni”… Később sem annyira egyszerű a helyzet, mint ahogy azt elvárják tőlünk! A picik hisztirohamától mi is szenvedünk, ugyanúgy nem tudunk aludni, ha végigbőgi az éjszakát, és nekünk is gondot okoz, hogy hogyan jutalmazzuk vagy büntessük gyermekünket.

Az Apuci.hu oldalt éppen azért hoztuk létre, hogy végre az apákról is szó essen. Ha regisztrálsz oldalunkra, akkor gyermeked adatait is megadhatod – ha feleséged már korábban regisztrált, akkor családként „egyesülhettek” az oldalon. Ugyanúgy, mint a mama, te is elolvashatod a gyermeked (gyermekeid) életkorához kötődő információkat, legyen szó egészségügyről, intézményekről, nevelési kérdésekről.

Ám lesznek olyan cikkek, amik kizárólag a férfiaknak, és apáknak szólnak! Olyan témákat boncolgatunk, amelyek a legtöbb apukának gondot jelentenek, igyekszünk tippeket adni, hogyan is élhetsz túl egy-egy rázósabb helyzetet. Lehetőséged van arra is, hogy más apukákkal megbeszélhesd ezeket a gondokat, véleményt cseréljetek.

 

Biztos többen úgy vélik, hogy ez amolyan „nőies” dolog, vagyis felesleges az apáknak ezekbe a kérdésekbe belemélyedniük. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy egyáltalán nem így van, hiszen a család és a környezet is elvárja a férfiaktól, hogy jó apák legyenek, és ennek az elvárásnak nem könnyű megfelelni. A gyermeknevelést tanulniuk kell az apáknak ugyanúgy, mint a mamáknak. Kell és érdemes is, hiszen minden apukának ugyanaz a célja: szeretne büszke lenni csemetéire, és boldog, egészséges, okos felnőtteket akar útjára bocsátani!

Az Apuci.hu csapata

www.apuci.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top