A legőrültebb sportok

2010. 07. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először az asszonycipelő versenyt elíteném meg. A finneknél már évek óta űzik ezt a sportot. A verseny a finn történelem egyik híres gengszterének történetére vezethető vissza, Konkainenre, aki emberei számára erősítés céljából feleségük cipelését javasolta, hogy a rajtaütéseik során több nőt tudjanak elhurcolni a falvakból. A lényege, hogy a férfi a hátán cipelve minél rövidebb idő alatt tegye meg a kijelölt távot. Nem könnyített ám a terep, vizes- és homokárok is vár a résztvevőkre. Többféleképpen is lehet cipelni a feleséget, karban, vagy fél oldalt a vállra vetve, ez a krumpliszsák pozíció, illetve az észt pozíció, amikor a nő a férfi hátán lóg fejjel lefelé, feneke a férfi tarkójánál, két lába pedig a mellkasa előtt összekulcsolva. Ez a legelterjedtebb, így könnyen lehet futni, hisz a férfi karjai szabadon vannak.

A következő sportág a mobilhajító verseny. Ezt is a finnek szabadalmaztatták. Nem is olyan meglepő, hisz mindent el lehet hajítani jó messzire. Az állandóan csörgő telefontól pedig jó is lenne néha ily módon megszabadulni. A lényegét sem igazán kell megmagyarázni, van ahol a távolság számít, és van ahol a stílust értékelik leginkább. Minden korosztály résztvehet a megpróbáltatáson nemtől függetlenül. Magyarországon is hódolnak ennek a sportágnak, sőt már világbajnokságot is rendeztek belőle.

Ha már hajigálunk kicsi tárgyakat, akkor hajítsunk törpét is! Igen, létezik törpehajítás, azaz kisnövésű embereket dobálnak nagy növésűek. Az Angliából származó sportnak egyre több hódolója akad. Átterjedt más kontinensre is, Amerikában már be is tiltották ezt a meglehetősen bizarr sportot, mondván hogy veszélyes a kisnövésűekre nézve. Ami a meglepő, hogy főként a törpe sportolók tiltakoztak leghevesebben a korlátozás miatt.

Szokták mondani, hogy a sakk az nem sport. Hát most már az! Az úgynevezett sakk-bokszban a sakk és a boksz váltja egymást. A 11 menetes boksz szüneteiben, a sportolók leülnek egymással szemben, és megtornáztatják agytekervényeiket is. A nyerési lehetőségek között van a matt, a kiütés, de feladhatja a sportoló a mérkőzést és leállíthatják technikai K.O. miatt is. Évente több versenyt is indít a Sakk-Boksz Szövetség, egyelőre csak az óceánon túl. Azért kíváncsi vagyok, amikor hazaér a nyertes törött orral és monoklival, mondván, hogy mattal nyert, felesége mennyire nézi épelméjűnek.

Kimondottan lányos sport, a páros vizesrönkfutó verseny. Itt a lényeg annyi, hogy a vízre helyezett mű farönkön ki marad tovább fent. Nem elég futni, taktikázni is kell, csak így lehet túljárni az ellenfél agyán. Kétféle rönkállás létezik, lehet az ellenféllel egy oldalra nézni, és ellentétes irányba felállni. A verseny akkor ér véget, ha az ellenfél beleesik a vízbe.

Ha kedvet kaptunk valamelyikhez, próbáljuk ki nyugodtan, de mindig legyünk elővigyázatosak. Például, ha feleséggel a nyakunkban befutunk a sarki közértbe, vigyázzunk elöl-hátul. Amíg az elöl lévő lábak levernek mindent a polcokról, addig a hátul lévő kezek telipakolják a kosarat...



Szerző

donna.hu



Scroll to Top