A legvagányabb nagyi

2011. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az amerikai Mimi Rosenthal jó eséllyel pályázhatna a világ legvagányabb nagyija címre, ugyanis 101. születésnapján felkerekedett és meg sem állt egy tetoválószalonig, hogy egy színes napraforgót varrasson a karjára. Ez már önmagában is szokatlan, de ha hozzávesszük, hogy a Tatoo Ladyként emlegetett néni 99 éves korában kapott rá a testdíszítés ezen válfajára, még izgalmasabbá válik a sztori.

Az öreg hölgy élete a tetoválásoktól eltekintve is rendkívül kalandos. Újságírást és hirdetésszervezést tanult, majd egy utazási irodánál helyezkedett el. Mivel imádott utazni, ez kifejezetten jól jött neki, ugyanis a világ számos országát bejárta. Férjhez ment és két lánya született, de viszonylag hamar elvesztette férjét, ötven éve özvegyként él. Jelenleg három unokája és négy dédunokája van. 85 éves volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála, de előrehaladott kora ellenére sikeresen legyőzte a kórt. Jelenleg egyik lányánál él, és idejét azzal tölti, hogy a New York Times online változatát olvasgatja, aktív közösségi életet él a Facebookon és több olvasókörnek is tagja.

99 éves korában úgy döntött, hogy nem tud tovább élni tetoválás nélkül, ezért egy pillangót tetováltatott a lábára. Amikor elkészült a mű, túl kicsinek találta, ezért 100 éves korában ismét nekifutott. Ezúttal egy nagyobb méretű virág lett a végeredmény a másik lábán. Mimi azonban ismét nem volt maradéktalanul elégedett, ugyanis fel kellett tűrnie a nadrágszárát, ha mutogatni akarta tetkóit, és hajlott kora miatt ez macerásnak bizonyult. Harmadik nekifutásra ezért az alkarjára varratta a már említett napraforgót. „Nagyon gyenge és sérülékeny a bőre.” – mondta Michelle Gallo-Kohlas, a mű készítője, aki emiatt jóval több időt szánt a minta elkészítésére, mint egy átlagos megrendelő esetén. Mimi ezúttal maradéktalanul elégedett volt. Azzal búcsúzott a stúdió személyzetétől, hogy jövőre a derekára szeretne valami mintát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top