A női lélek előjátéka

2009. 04. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az állatoknál megfigyelték, hogy szexuális vágyukat serkenti, ha fajtársaik nemi életét láthatják. Egyes veszélyeztetett fajoknál bevett trükk az állatkerti szaporulat érdekében, hogy „pornófilmet” nézetnek velük, persze saját fajtársaikét. A férfiak akár a győztes hímek, járandóságukat gyorsan be akarják söpörni, mintegy bizonyítva önmaguk és a világ előtt saját férfiasságukat.  Ezért nem vetik meg a szexfilmeket, melyből hódítási viselkedésminták sajátíthatók el, illetve megerősítést nyújthatnak abban, hogy módszereik megfelelőek.

A szex filmbeli átélése lehet gyors eszköz a testi ráhangolódásra, melynek következtében még hamarabb „készen állnak”, hiszen ők sokkal inkább látvány, mint lélek orientáltak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem képesek a monogámiára, de azt mindenképpen, hogy saját partnerüknek direktebb módszereket kell alkalmazniuk, ha ők akarják „hímjük” figyelmét magukra irányítani.

A szexuális izgalom, férfinál és nőnél egyaránt a fejben játszódik le, de míg nekünk nőknek először a lelkünkre kell hatni romantikával, gyengédséggel, visszafogott, éppen csakhogy érintésekkel, addig ők szeretnek rögtön a tárgyra térni, számukra az egyben maga a lelki odaadás, a szeretet totális megnyilvánulása is. Nem kétséges, bennünk van a hiba, úgy kell nekünk, ha már a mi gépezetünk bonyolultabb.

A különbséget azonban filmbeli ízlésünk is tükrözi. Nekünk a romantika a filmvásznon sem nyálas, felesleges időhúzás,  hanem lelki felkészítés a test igenlő válaszához. A film, talán úgy, mint az olvasott szó kivetítési lehetőséget kínál, mi nők beleéljük magunkat a női főszereplő helyzetébe, átéljük vele a szerelmi megpróbáltatásokat, szinte azonosulunk vele.

Akinek nincs partnere még bele is szerethet a férfi főhősbe, ami tinédzsereknél jellemző is. Akinek van  társa, az a férfi főszereplő pozitív figurája helyébe kedvesét képzeli, és őrá vetíti érzelmeit.  Egy romantikus szerelmi történet úgy erotikus, hogy közben szívünket felmelegíti, lelki gazdagságot és érzelmi feltöltődést élünk át. Ez ad egyfajta „szeretetkonzervet”, melyet kibontva intenzívebben tudjuk átélni saját érzéseinket.

Az erotikát pedig követi a fajfenntartó ösztön, mely már igazi testi kívánás, és akár az utódnemzéshez is megteremtheti az ideális feltételeket.

Kapcsolódó anyagok:

$$281$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top