A normálison túl

2011. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Van, aki botorságnak, más elképzelhetőnek tartja a létezésüket, akad, aki megingathatatlanul hisz bennük és van, aki állítja, rendelkezik velük: olyan képességekkel, melyek túlmutatnak a megszokotton, a tudomány által magyarázhatón, azaz paranormálisak.

Nem áll szándékunkban bebizonyítani sem ezen képességek létezését, sem fikció mivoltukat, viszont bemutatjuk az általunk legérdekesebbnek ítélteket – a döntést, hogy valóságosak vagy kitaláltak-e, rábízzuk mindenkire.

Tűz a gondolat erejével – pirokinézis

Az ezen képességgel rendelkezők akaratukkal képesek tüzet gyújtani, illetve kioltani. Habár sokan hisznek a létezésében, megcáfolhatatlan tudományos bizonyítékokkal még nem sikerült alátámasztani a jelenség valós mivoltát. Egyesek szerint a pirokinézis és a még szintén magyarázatra szoruló spontán öngyulladás testvérjelenségek.

Eltűntek nyomában – utánérzet

Vannak, akik azt állítják, hogy az emberek, tárgyak megérintésével képesek látni azok múltját. A jelenség neve: utánérzet. Állítólag a bűnüldözési szervek előtt se ismeretlen a fogalom, például eltűntek utáni nyomozásokkor segítséget szoktak kérni olyanoktól, akikben megvan ez a képesség. Hangsúlyozzuk, állítólag, hiszen a hírekben még nem hallottunk olyat, hogy XY utánérző segítségével oldották meg ezt és ezt az ügyet. Ám sose lehet tudni, egyszer még ez a pillanat is eljöhet…

Infó az Univerzumtól - tisztánlátás

Az ezoterikus témájú weboldalakon, televíziós műsorokban gyakran találkozhatunk tisztánlátókkal. Azt vallják, hogy az Univerzumból, a szellemvilágból, egyszóval nem a mi dimenziónkból kapják az információkat, melyek vonatkozhatnak múltunkra, jelenünkre és jövőnkre. Amolyan nagyon erős hatodik érzék féleség ez a képesség, mely ha létezik, reméljük, hogy csak nemes szívű, bölcs lelkeknek adatik meg.

Hol is vagyok? – bilokáció

Nem lenne jó, ha néha egyszerre több helyen is lehetnénk? Nos, egyesek azt állítják, hogy képesek rá. Francesco Forgione stigmatizált szerzetesről azt beszélik, hogy egyazon időben két helyen is képes volt a tiszteletét tenni. A többi paranormális képességhez hasonlóan a bilokáció létezése sincs még tudományosan alátámasztva, pedig valljuk be, gyakran hasznát tudnánk venni.

Spirituális utazás – asztrális kivetítés

Már az ősi Kínában is regéltek olyan emberekről, akik képesek voltak elhagyni az anyagi testüket és asztrális szellemtestükben utaztak akár hatalmas távolságokat is. Sokan állítják, nem akaratlagosan, hanem például álmukban, operáció közben léptek ki a testükből. Nem tudni, hogy ezek a történetek mennyire valósak, egy viszont biztos: jó hinni benne, hogy nem pusztán egy porhüvely vagyunk, hanem valami más, több annál, ami talán túléli kézzelfogható biológiai valónkat…

 Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top