Mozgásra fel!

2011. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hangsúly a kis változásokon van: kénytelenek vagyunk napi rutinunkba beiktatni a kalóriaégetést, hisz a mai ülő életmódot folytató társadalomban nem könnyű fittnek maradni. Rajtunk múlik, mikor és mennyi mozgást iktatunk be napirendünkbe.

Íme, 6 hétköznapi, bárki számára elvégezhető könnyed gyakorlat:

1. Válaszd a lépcsőt! Ha maximum az ötödik emeletig kell felmenned, használd a lépcsőt! Ne élj a lift adta lehetőséggel, ráérsz még erre idősebb korban is!

2. Használd a lábbuszt vagy keresd elő a biciklit, ha csak 1-2 km messzire igyekszel.

 

3. Ne fizess kertészeket, csináld magad! Te is el tudsz bánni néhány növénnyel!

4. Takaríts gyakrabban, hisz itt a tavasz, jobban látszik a piszok. Ne feledd, a házimunka rendkívül jó kalóriaégető.

5. Tarts kis szünetet óránként a munkahelyeden, sétálj egyet (akár a mosdóig, egy másik kollégához vagy az ebédlőbe), s meglátod, felfrissülve a munka is jobban megy majd.

6. Maradj mozgásban! Szurkold végig gyermekeid délutáni edzését, s légy aktív!

A kifogások legyőzése:

Mi tart vissza az edzéstől? Mindenki könnyedén talál okot arra, miért nincs ideje a mozgásra. Ne légy te is a kifogáskeresők közt, kezdd el a tréninget még ma! Győzd le a következő gyenge alibiket:

"Nincs elég időm."

Több apró részletben csináld végig a gyakorlatokat. Használd a szteppert vagy szobabiciklit, míg tévézel! Mindenképp sűrítsd bele a mozgást a napirendedbe, ha kell, kelj fel egy órával hamarabb! Váljon napi rutinná az edzés, s ennek olyan időpontot tűzz ki, melyet nem tudsz megvétózni.

 

"Ciki az edzés, zavarban vagyok.”

Ha nyilvános edzésre mész (aerobik), vigyél magaddal egy társat, hogy ne érezd kellemetlenül magad újoncként. Sétálj vagy fuss olyan környéken, ahol nem fogsz ismerősbe botlani. Tornázz otthon DVD-re. Próbálj ki egy olyan konditermet, ami barátságos, s ahová nem csak tökéletes alakú pöffeszkedő aerobikmacák járnak.

"Ez a gyakorlat túl nehéz nekem.”

Akkor végezd el lassan, nyugodtan. Minden nap csak annyi gyakorlatot csinálj, ami még kényelmes. Ne eddz a teljes kimerülésig.

"A sportolás egyszerűen nem nekem való."

Nem igaz, csak még nem találtad meg a neked megfelelő edzésformát.

Mondj tehát nemet a kibúvókra és éljen a tavaszi zsongás, irány a park, bólints rá a mozgásra és merészkedj ki a szabadba!

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top