A rák jegy szülöttei

2009. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha a Rák jegyében születtél, és születésedkor több bolygó is állt a Rák jegyében, akkor feltehetően te is nagyon érzékeny vagy az időjárás változásra. Lelki állapotod nagy befolyást gyakorol testi állapotodra. Életviteledben pedig igen fontos az önmagad irányítása.

Nagyon érzékeny vagy a külső hatásokra. Ennek következményeként, nagy jelentősége van nálad a külső benyomásoknak, az álmodozásnak, ábrándozásnak, belső lelkivilágnak. Fontos, hogy mi mások véleménye rólad. Érzelmeidben igen változó, hullámzó és ingadozó is tudsz lenni.

A fenti tulajdonságoktól függetlenül alkotóvá és kreatívvá válhatsz, ha megtanulsz bánni az adottságaiddal. Bizonyos fontos dolgokhoz nagyon ragaszkodsz. A kiindulási pontjaidhoz, a szülőföldedhez, a szeretteidhez.

Mi asztrológusok szívesen hasonlítjuk a Rák jegyében született embert a csonthéjas gyümölcsökhöz, pl. őszibarack, szilva. Ugyanis a csonthéjas gyümölcs kívül lágy, puha, majdnem képlékeny, és alig mutat ellenállást. Viszont, ha minél beljebb hatolunk, akkor elérkezünk egy nagyon szilárd maghoz, amely szinte áthatolhatatlan. Ehhez hasonlít a Rák jegyű ember is, nagyon képlékeny, egy bizonyos fokig teljesen alakítható, szinte amorf, (mintha nem lenne saját formája). Egy határ után azonban meglepetve tapasztalják a hozzátartozók, kollégák, hogy teljesen megmakacsolod magad, és azon túl kimozdíthatatlan leszel az alapállásból.

Ezeket az ellentmondásokat, vagy feszültségeket bizonyára te is látod, érzed, aki a Rák jegyében születtél. Ezért gyakran végzel önvizsgálatot. Önvizsgálatod tárgya az, hogy saját belső törvényeidnek eleget teszel-e, lehetőségeidet kihasználod-e, képességeid szerint a maximumot nyújtod-e? Továbbá, hogy az engedékenységben, a hajlíthatóságban nem mentél-e túl messzire? Ritkán pedig azt vizsgálod, hogy amiben következetes vagy, ott nem csupán konokságról van-e szó, és lehetnél esetleg alkalmazkodó, kompromisszumra hajló. Felfogásod beleérző. Készen állsz minden lelki állapot felfogására. Ezt biztosítja fantáziagazdagságod. Más ember atmoszférájára igen fogékony vagy. A kapcsolatban engedékeny, lány, szinte tapadni tudsz érzelmileg a másik emberhez.

Ez az alkalmazkodás, érzékenység néha téged is zavar. Tudod ugyanis magadról, hogy amiatt a bizonyos szilárd mag miatt, hogy te nem ilyen vagy, vagy legalább is nem csupán ilyen alkalmazkodó, követő, simulékony. Ezért ösztönös taktikád az, hogy ezzel a finom érzékenységeddel környezetedet meg tudod hódítani. Szinte birtokodba tudod venni, és azután már a közös haladás, menet irányát is te szabod meg, saját szilárd belső mag alapján. Fő törekvésed, hogy a különböző benyomások, életcélok között elsajátíts és megvalósíts egy belső vezérvonalat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top