A Skorpió és a pénz

2010. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Skorpió jegyében született embernek a bőkezű adás a legfőbb érték. Innen kell megközelítenünk a szemléletét, ha meg akarjuk érteni. Ahhoz, hogy sokat tudjon adni, sok értéknek kell bejönnie is.

A Skorpió pénzsorsa a Nyilas jegyében található. Változó minőségű, tűz elemű, uralkodó bolygója a Jupiter, mely a jegy 5. házában is uralkodik, vagyis a Skorpió  pénzügyei valamilyen módon mindig kapcsolódnak a vállalkozásokhoz, szórakozásokhoz, spekulációkhoz és a szerencsejátékokhoz is. A Skorpió jegyű ember anyagi beállítottsága általában nagyvonalú, mint a Jupiter, de miután a változó minőséghez tartozik, ezért többféle periódus állhat be pénzsorsában is. Amíg fiatal, addig sokkal több pénzt ad ki, mint kellene, de később tanul a hibáiból és jobban vigyáz majd. Az 5. horoszkópház jelzi a szenvedélyeket, ha a Skorpió jegyű embernek a szerencsejáték szenvedélyévé válik, nem nagyon tud megszabadulni tőle. Szívesen spekulál és vállalkozik is. Minél idősebb lesz, annál több pénze marad. A pénzt műveltség és tudás útján is szerezheti, vagy akár külföldi kapcsolatokból is lehet, de miután az 5. ház a sportot is jelzi, komoly összegek folyhatnak be számlájára ebből is.

A Skorpiónak a bőkezű adás a legfőbb érték. Innen kell megközelítenünk a szemléletét, ha meg akarjuk érteni. Ahhoz, hogy sokat tudjon adni, sok értéknek kell bejönnie is. Alapmagatartása biztosítja, hogy a kimenő ágon jelentkező bőkezűség szívóhatást gyakorol a másik oldalon bejövő értékekre. Ezt elsősorban vállalkozásokkal, megfelelő társakkal való együttes tevékenysége révén éri el. Két esetben fordulhat elő, hogy a Skorpió jegyű ember minden értékétől megváljon: Az egyik lehetőség a pompaszeretet, ami mértéktelen költekezéshez vezethet. A másik viszont az, hogy - különösen élete vége felé - valami nemes célra ajánlja fel vagyonának nagy részét, esetleg mindenét. A Skorpió jegyű ember életében a pénzszerzés különösen fontos szempont.

Pénzügyeit a Jupiter bolygó uralja. Ezt a planétát már az ókoriak is Fortuna majornak, vagyis nagy szerencsének nevezték, ezért nem szabad csodálkoznunk, ha a pénz a emberünkre a szerencse legkülönfélébb csatornáin mosolyog rá. A szerencsével a Skorpió érdekeltségű ember szívesen él, jó kedéllyel kockáztat, és többnyire nyer is. Kérdés azonban, hogy bátorsága mindig meghozza-e a szerencséjét. Ha a születési horoszkópjában a Jupiter kellemetlen helyzetben áll, akkor a Skorpió optimizmusa túlköltekezésbe is átcsaphat. Akkor sem sajnálja a pénzét, ha a barátairól van szó, mindig szívesen vendégül látja őket. Számára az is természetes, hogy kedvese iránti szeretetét drága ajándékokkal mutassa ki. Ez éntudatát erősíti, önbizalmát fokozza. Az 5. ház a gyermekeket is jelzi. A Skorpió jegyű ember a gyermekeinek mindig biztosítja a szükséges anyagi javakat.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.    



Szerző

donna.hu



Scroll to Top