A szűz jegyűek jellemzése

2008. 09. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aki ebben a jegyben született, erősen intellektuális beállítottságú ember. Hűséges, szeretetre vágyó, inkább szentimentális, mint romantikus, nagyon érdeklődik a házias dolgok iránt. Fő vezetője az ész, ennek termékei, eredményei és lehetőségei. Ha megházasodik, ezt is ész-okokból teszi éppúgy, mint bármi mást, mert bár szerelmes lesz, egyszerűen képtelen beleszeretni egy unintelligens személybe.

Nagy érzéke van a választékossághoz, intellektuális sznobnak számít, megóvja magát attól, hogy unintelligens társságba keveredjék, mert érzékeny ízlése van az embereket, ruházatokat, ételeket és lakberendezést illetőleg, és rendkívül kritikus tud lenni, ha jó ízlését megsértik.

Választékos ízlése miatt ragaszkodik a konvenciókhoz, mert nem számít, milyen intellektuális eszmék jönnek hozzá a radikális és merész oldalon, valami sértődött belső nem tetszés a kitaposott ösvényen tartja, és ha mégis le kell lépnie a keskeny útról, ezt olyan végtelen óvatosan és körültekintően teszi, hogy meg ne bántsa valakinek az érzéseit, hogy társasága erről talán nem is tud.

Moralista, de erkölcsi érzéke inkább társadalmi, mint elvont. Betartja a törvényeket és rendeleteket, és ha eljut arra a végkövetkeztetésre, hogy a dolgokat meg kell változtatni, fokozatosan szeretné ezt véghezvinni, a játékszabályok szerint. Nem „tűzzel, vassal” forradalmár típus.

A béke fontos a számára, semmilyen elvért nem képes harcolni, kivéve, ha udvarias és jól nevelt módon lehet. Rendszerint jó nevelést kapott, jó családi háttérrel, hagyomány tisztelettel. Nem igazgató típus, és meg se kellene próbálnia, hogy az legyen. Nagy hibák lennének minden vállalkozásban, melyet vezet, s ez főleg a hagyománytisztelete és ésszerűsége miatt lenne, ami a más emberek szempontját jól látja, túlságosan is, de kevésbé biztos a saját terveiben és cselekedeteiben.

Másrészről parancsokat nagyszerűen elvégez, és alárendelt beosztásban remekül megállja a helyét. Tehát vagy mások irányítása alatt dolgozhat, vagy teljesen függetlenül, szabad foglalkozásban vagy művészi tevékenységben. Alkotásait műgond és pontosság jellemzi és hibátlanság, ami hideg és tanult szellemiségre vall, de ami nagyszerű ízléssel társul.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top