A természetgyógyász javaslatai 3.

2010. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hogyan erősítheted meg a vénáidat?

A vérkeringés zavarai és a visszerek jól reagálnak a hajdinából készült teával való kezelésre. Jót tesznek a vadgesztenye kivonatai. Krónikus vénagyengeség esetén jól beváltak a piros szőlő leveléből készült készítmények, mert flavinoidot tartalmaznak. Külsőleg a körömvirág és a vadgesztenye kivonatai hasznosak.

Ha allergiás vagy a virágporra…

A fák, bokrok, füvek és virágok pora a légutakon keresztül jut a testünkbe. Ha ennek során a szájunk, torkunk, szemünk érzékeny nyálkahártyái bizonyos pollenekkel kapcsolatba kerülnek, akkor allergiás reakciók keletkeznek. Kezdeti, látszólag ártalmatlan allergiádat is kezeltesd mindig szakorvossal.

Mikor van értelme a fogbeültetésnek…

A fogszuvasodás, a gyökérkezelések gyakran okai annak, hogy a fogak kiesnek, vagy ki kell húzni őket. A fejlődő technikának köszönhetően, a hiányzó fogakat tartósan is pótolni lehet. Az inplantátumot nem szabad a foghús betegsége esetén beültetni, legelőször ezt kell kezeltetni.

Eltávolítsuk-e a seprűereket…

A kéknek látszó erecskék legtöbbször a lábunk alsó részén láthatók. Ez lehet egy véna megbetegedése miatt, vagy visszerek előjele. Ezeket az erecskéket mutasd meg egy bőrgyógyásznak. A seprűereket is el lehet tüntetni, a lézeres módszerrel legtöbbször jó eredményeket érnek el. A műtét után gumizoknit kell hordani vagy fáslit. Egy ilyen műtét után allergikus reakciók, illetve elszíneződések is előfordulhatnak.

Mit tehetünk a napallergia ellen…

A napallergiát egyszerű szerrel lehet megelőzni: igyál sok tejterméket vagy vegyél be kalciumot. Ha gyógyszereket kell szedned, lehetőleg ne menj a napra. Sok gyógyszer napérzékennyé tehet, és ennek leégés vagy allergia lehet a következménye.

Mit tartalmazzon az ideális reggeli müzli…

A müzli optimális szállítója az energiát adó szénhidrátoknak. B1, B2, B6, az E-vitaminnak, és sok más fontos ásványi anyagnak. A következőket jó, ha tartalmazza a müzli: búza, árpa, zab, köles és rozs. Legyen benne aprított dió és mogyoró. Személyenként egy teáskanál búzacsíra olajat is tegyünk hozzá, ez jót tesz a szívnek és vérkeringésnek. Az évszaktól függően adjunk hozzá friss gyümölcsöket is. Édesíthetjük apróra vágott datolyával vagy fügével, kénezetlen mazsolával vagy mézzel. Legtöbben meleg tejjel szeretik fogyasztani, használhatunk hozzá hideg tejet, joghurtot, kefirt, de ízlés szerint akár gyümölcsleveket is. Ne egyél túl sok müzlit, három-négy evőkanál elegendő ebből.

Ha sokszor görcsölnek az izmaim…

10-20 másodpercen keresztül a görcs irányával szemben nyújtsuk ki a fájó izmokat. Ezáltal létrejön egy reflex, amely automatikus fellazuláshoz vezet. Ha a vádlid görcsöl, akkor óvatosan emeld felfelé a lábfejed.

Ha nagyon gyorsan kimerülsz…

Igyál egy pohár olyan forró vizet, amit le tudsz nyelni. Ekkor érezni fogod, hogy ez a meleg energiává változik benned. Vegyél egy evőkanál szűretlen almaecetet, egy evőkanál mézet, keverd el ezt fél deciliter alkoholban, reggeli előtt igyál belőle. Kevés vajjal kenj meg egy szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyeret, vágj össze gazdagon jól megmosott snidlinget és vastagon szórd a kenyérre. Ez gyorsan erőt ad majd, és ellátja a szervezetedet C-vitaminnal és vassal.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top