Ablak az ünnepre

2009. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ennek a pénztárcakímélő, mégis látványos díszletnek a megtervezésébe, majd kivitelezésébe az ügyesebb kezű gyerkőcöket is bevonhatjuk. Nem másról van szó ugyanis, mint az óvodáskorunkból jól ismert "terítőkről", melyeket olló, papír és némi fantázia segítségével készítettünk el. A legérdekesebb az volt, hogy mindig csak a legvégén derült ki, milyen minták születtek a kezünk alatt. Soha sem volt két egyforma. Játszuk el ugyanezt a hópelyhekkel is, majd egy cérna vagy szalag segítségével lógassuk őket az ablakba, hogy mások is megcsodálhassák.

Ha van függönykarnisunk, akkor különböző, a lakáshoz és a karácsonyi díszekhez illő szalagok segítségével szinte bármit belógathatunk az ablakba, amiről úgy gondoljuk, feldobná a hangulatot. Lehet ez díszgömb, aranyra fújt alma, vagy tobozok, használjuk nyugodtan a kreativitásunkat.

Amire szükséged lehet:

nyomtató papír

olló, damil

gömbök, tobozok, szárított gyümölcsök

szalagok

hóspray

És persze nem maradhat el a már hagyományossá vált hóspray sem, mellyel a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Ehhez csak egy tippet szeretnénk megosztani veletek, saját hibáinkból tanulva: rögzítsétek az ablakon a használt sablont több ponton (mi ragasztógyurmát használtunk), mielőtt fújni kezdtek, különben óhatatlanul ujjnyomok, elmosódott vonalak zavarják majd meg az összképet.

Jó munkát és kellemes ünnepeket!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top