Almaecet „csináld magad” – 2. rész

2010. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az almaecet használata, fogyasztása rendkívül jó hatással lehet egészségünkre. Azon túl, hogy megtalálható benne a kálium, foszfor, kalcium, vas, klór, nátrium, magnézium, kén, fluor, szilícium, gyorsítja a zsiradékok lebontását is, ezzel együtt az anyagcserét. Kevesen tudják, hogy az almaecetben kb. 90 olyan hatóanyag van, ami fontos lehet szervezetünk számára. Már napi két mokkáskanálnyi elfogyasztásával javulhat az emésztés, elmúlhat a fáradékonyság, szédülés, erősödik az immunrendszer. A fenti jótékony hatások elérése érdekében  két mokkáskanálnyi ecetet és egy mokkáskanálnyi mézet oldjuk fel 1 dl vízben, ugyanis igazi erejét mézzel keverve fejti ki igazán. Nem csak belső egészségünk, de külső szépségünk érdekében is érdemes fogyasztani, hiszen üdévé, széppé varázsolja a bőrt.

Ízületi és érrendszeri betegségekkel küzdő embereknek is kifejezetten ajánlott a napi életvitelbe beilleszteni, ugyanis a magas vérnyomás és a magas vérzsír szint is csökkenthető a segítségével. Ízületi fájdalmak jelentősen csökkenthetők már napi kétszeri fogyasztásával, ilyenkor egy evőkanálnyi mennyiséget keverjünk el egy pohár vízben.

Pontosan úgy, mint a sima ecet, az almaecet is rendelkezik fertőtlenítő, tisztító hatással. Képes elpusztítani a rothasztó baktériumokat, ezáltal emésztőrendszerünkben meggátolja az erjedési folyamatokat. Gyomorrontáskor és utána biztosítja a megfelelő emésztést azáltal, hogy fokozza az emésztőnedvek termelődését, így megkönnyíti a zsírok és fehérjék emésztését.

Az ecetsav antibakteriális hatása révén tisztítja, méregteleníti a szervezetet, egyensúlyba hozza a zsíranyagcserét.

Kevesen tudják, hogy nem csak az embereknél, de az állattartásban is igen kiválóan alkalmazható. Több állatorvos is ajánlja az állatok ivóvizébe való keverését (egy százaléknyit). A kutatások szerint, ha a sertés, nyúl, baromfi és kérődzők vizébe rendszeresen almaecetet kevernek, minimálisra csökkenthető a vitamin- és gyógyszerköltség, az állatok étvágya megnövekszik, nagyobb lesz a súlygyarapodásuk. Az állattenyésztésben háttérbe szoríthatók ezzel a természetes készítménnyel a szintetikus készítmények, így mi is egészségesebb és szebb húshoz juthatunk.

Az almaecet csodaszer, és hogy ezt a kijelentést a fentieken kívül még mire alapozzuk? Az alábbi felsorolásra, hiszen rengeteg dologra használható! Íme:

a rágós húst megpuhítja pikáns ízt ad az ételeknek frissen tartja a sajtot oldja a vízkövet, eltávolítja a szappanlerakódásokat fertőtleníti a konyhai eszközöket, tűzhelyet, mosogatót segít eltüntetni a foltokat tisztítja a kávéfőzőt hajunk almaecetes vízzel való  öblítéssel fényesebb lesz

Nem hiszed? Akkor ideje kipróbálni!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top