Múzeumok éjszakája: ennyien még sosem voltak!

2010. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legnépszerűbb program a virtuális épületfestő verseny döntője volt, de az akusztikus színpad könnyűzenei koncertjein is teltházas műsorok folytak. (A Magashegyi Underground, a Bijou és a Barabás Lőrinc Eklektric rengeteg embert vonzott.)

A Néprajzi Múzeumba a tavalyi látogatósereg duplája érkezett: az előzetes számítások alapján 17 ezren keresték fel az intézményt, de végleges adattal még nem tudtak szolgálni a múzeum munkatársai. Itt a legnépszerűbb tárlat az „Aranyba rejtett arcok – aranymaszkok Ázsiából” című kiállítás volt, valamint a Zelnik-gyűjtemény, amely a Múzeumok Éjszakáján volt utoljára látható. A Néprajzi Múzeum is szervezett koncerteket, hogy igazán különlegessé tegyék az estét a látogatók számára: „A Triginta Percussion örömzenéjének, az indonéz szigetvilág Arum Melati tánccsoport által előadott hagyományos táncainak, a Yava együttes világzenei koncertjének fogadtatása is mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés a délkelet-ázsiai kultúra iránt.” – áll a Néprajzi Múzeum közleményében.

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat vidéken is tarolt: Miskolcon például a nemrég nyílt „Emlékeim a beatkorszakról” kiállítás rengeteg látogatót vonzott, a sátoraljaújhelyi Börtön Múzeum pedig a fegyencvilágra összpontosított: a vállalkozó kedvű látogatók kipróbálhatták a kalodát, a rabkocsmában "házias rabételeket" kóstolhattak, és a rabszállítóra is fel lehetett ülni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top