Nem kell többé fogyókúrázni?

2011. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A túlsúlyos emberek száma hazánkban is egyre növekszik, a probléma már a gyermekeket is érinti. Az okokat ismerjük: túl kevés mozgás, túl zsíros, túl édes és kalóriákban túlságosan gazdag  táplálék. A kutatók biztosak abban, hogy a mágnesesmező-terápia túlsúlyos és kórosan elhízott emberek esetében is alkalmazható lesz.

A sok diéta értelmetlen, hosszú távon hatástalan marad, sok pénzbe is kerül. Lefogyni: mindannyian ezt akarjuk. Azonban ritkán vesszük rá magunkat, hogy sportoljunk, koplaljunk. A kutatók most új dolgokkal kísérleteznek: a mágnesesmező-terápiával. Évek óta foglalkozik a tudomány a témával: hogyan lehet fogyni a mágneses mező által, de a kutatók most rájöttek, hogy ez tényleg működik, bár eddig még csak egereken végzett kísérleteken próbálták.

Így segít az elektromosság a fogyásban:

Ha a fogyás témája kerül szóba, elkeseredett vita tör ki a szakértők között: a fogyaszd mindenből a felét elv-e a helyes, a hiánydiéták (lemondás a zsírról vagy a szénhidrátról), a káposztaleves diéta, az Atkins diéta, a nulldiéta lenne a megoldás?

A kérdések sokasodnak, a válaszok nem kielégítőek. Szinte pár héttel a diéta befejezése után látszik a szomorú eredmény: igyekeztünk, szenvedtünk, fogytunk, de a kilók ismét visszajöttek, minden hiába volt. Pedig a fogyás a népesség felénél létfontosságú, és élettartamot meghosszabbító hatása van.

Az állandó túlsúly súlyos következményekkel járó betegségekhez vezet: cukorbetegség, magas vérnyomás, infarktus, ízületi károsodások. Ezért fontos megbarátkozni a testsúlycsökkentés gondolatával.

A Hamburgi Egyetem kutatói foglalkoztak a mágneses mező lehetőségével. A módszert alkalmazzák a sportgyógyászatban és a hosszan gyógyuló csonttörések gyógyításánál. Az egyetemen egerekkel folytatott állatkísérletek során alkalmazták zsírszövetek leépítésére.

Az eljárás a következő:

Egy mágnes tekercs segítségével mágneses teret hoztak létre a kezelni kívánt testrész felett, amely a zsírszövetet hozta rezgésbe. Ezáltal fokozódott a sejtek elektromos vezetőképessége, az anyagcsere során zsír távozott a szervezetből. A kísérletek során bebizonyosodott, hogy a mágneses terápia alkalmazása az egereknél a test zsírtartalmát százalékosan csökkentette, a 3 hónapos napi alkalmazás majdnem 30 %-os zsírveszteséghez vezetett.

További kutatások folynak az ügyben, hogy ez a zsírcsökkenés és az ebből fakadó testsúlycsökkenés embereken is elérhető-e. A kutatók most bíznak abban, hogy a mágnesesmező-terápia túlsúlyos és kórosan elhízott emberek esetében is alkalmazható lesz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top