Almás kalácsfelfújt

2008. 08. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 6 adaghoz: 1 db kalács, 2-3 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál pórcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 g mazsola, reszelt citromhéj A töltelékhez: 500 g tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 db alma, 150 g vaj, zsemlemorzsa Elkészítése: A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit 3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat. A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, vastagon reszeljük le, majd adjuk a túróhoz. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet, és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb.30 percig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanál porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjük a felfújt tetejére. Elkészítési idő 80 perc Tipp: Más péksüteményből is elkészítheti, és fahéjjal vagy fahéjas cukorral is ízesítheti. Kínálja friss idény gyümölccsel, például eperrel körítve.

Köszönjük szépen Szemerédi Évának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top