Almás-mákos rácsos

2011. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalói:

45 dkg liszt

18 dkg zsír (ettől jó omlós a tészta)

1 tojás

15 dkg porcukor

1 sütőpor

tejföl

margarin a tepsi kikenéséhez

 

Töltelék hozzávalói:

25 dkg darált mák

15 dkg cukor

1-2 reszelt alma

1 citrom reszelt héja

1 vaníliás cukor

meggylekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, egy nagyobb és egy kisebb részre. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A tésztát jó vastagon megkenjük meggylekvárral (kb. 3-4 dl).

A töltelékhez való anyagokat összekeverjük, ha nagyon száraz, 1-2 kanál tejet tehetünk bele. A keveréket szétterítjük a lekváros tésztán.

A tészta kisebbik részét kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és rács alakban rátesszük a mákos töltelékre.

Közepesen forró sütőben addig sütjük, míg kicsit pirosodni nem kezd a tetején a tészta.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top