Tészta hozzávalói:
45 dkg liszt
18 dkg zsír (ettől jó omlós a tészta)
1 tojás
15 dkg porcukor
1 sütőpor
tejföl
margarin a tepsi kikenéséhez
Töltelék hozzávalói:
25 dkg darált mák
15 dkg cukor
1-2 reszelt alma
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
meggylekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, egy nagyobb és egy kisebb részre. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A tésztát jó vastagon megkenjük meggylekvárral (kb. 3-4 dl).
A töltelékhez való anyagokat összekeverjük, ha nagyon száraz, 1-2 kanál tejet tehetünk bele. A keveréket szétterítjük a lekváros tésztán.
A tészta kisebbik részét kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és rács alakban rátesszük a mákos töltelékre.
Közepesen forró sütőben addig sütjük, míg kicsit pirosodni nem kezd a tetején a tészta.Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!