Almás piskóta

2008. 09. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Piskótatészta: 6 tojássárgája, 6 kanál cukor, 6 tojás felvert habja, 6 kanál liszt.

 

Alufóliával kibélelt tepsibe vékonyan, szorosan egymás mellé szeleteljük az almát.

A tészta felét az almára öntjük, másik felébe kakaóport teszünk és ráöntjük a világos rétegre. Megsütjük. Amikor kihűlt, óvatosan kiborítjuk és lehúzzuk az alufóliát.

 

Krém: 1 vaníliás pudingot 2,5 dl tejjel megfőzünk. Fél csomag rámát, 10 dkg porcukorral kikavarunk, majd a kihűlt krémmel összekavarjuk és az almás részre kenjük.

Máz: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, pici citromlé. Ezeket gőz fölött felolvasztjuk, és a krémre öntjük.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Köszönjük szépen Borsosné Erzsébetnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top