Almás pite cukrosoknak és diétázóknak

2009. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 400 g liszt, 150 g margarin, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, só, 1 kg alma, fél citrom leve, 1 evőkanál folyékony édesítőszer, őrölt fahéj.

 

Egy tálban a lisztet a margarinnal, tojásokkal és a sütőporral jól összegyúrjuk, és kb. egy órán át hűtőben állni hagyjuk. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, és durvára lereszeljük. A citromlevet elkeverjük az édesítőszerrel, ráöntjük a reszelt almára és összekeverjük. A tésztát ketté osztjuk és 2 tésztalapot nyújtunk belőle. Az egyiket a tepsi aljára tesszük rárakjuk az almát, megszórjuk a fahéjjal és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot. Széleinél lenyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, kb 24 darab egyforma kockát szeletelhetünk a süteményből. Készíthetjük 1 kg meggyből is.

1 kocka pite energiatartalma: 474,8 kJ (113,0 kcal) Fehérjetartalma: 2,6g Zsírtartalma: 4,0g Szénhidráttartalma: 15,6g

1 kocka meggyes pite energiatartalma: 511,5 kJ (122,0 kcal) Fehérjetartalma: 2,8g Zsírtartalma: 4,0g Szénhidráttartalma: 17,3g

Isteni finom. Nagyon jó étvággyal fogyasszátok!

Köszönjük szépen Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top