Almás pite

2008. 10. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, ½ csomag sütőpor, 1-2 ek. tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A töltelékhez: 1 kg almából készült, levétől lecsurgatott, reszelt alma, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt dió, 1-2 ek. kekszmorzsa, fahéj.

A sóval sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, közepes sütőlapra helyezzük. Meghintjük kekszmorzsával és őrölt dióval, majd elterítjük rajta az almatölteléket. Befedjük a tészta másik felével.

Megszurkáljuk, megkenjük tojásfehérjével és közepes lángon aranybarnára sütjük. Ez az egyszerű süti a kedvencem.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szűcs Szilviának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top