Álomutazás

2009. 11. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az álomutazás Bora Bora szigetére repít. A Csendes óceán közepén, félúton Dél-Amerika és Ausztrália között, a föld déli féltekén lévő szigetet nem véletlenül nevezte el Cook kapitány a Csendes óceán gyöngyszemének. A homok valóban olyan fehér, mint a képeslapokon. A buja növények, a kókuszpálmák az egész szigetet beborítják, az óceán kékje is valószínűtlen, mégis igaz.

Bora Bora több millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor az óceánból sistergő vulkánok emelkedtek a magasba. A legenda szerint Bora Bora volt az első sziget, amely megjelent a háborgó óceán mélyéről. Erre utal a nevének jelentése is: első szülött. A kihűlés után a süllyedni kezdett, és a folyamat azóta is tart. Ennek köszönhetően lagúnák és korallzátonyok ölelik körül az „első szülöttet”, amelynek csupán egyetlen hajózható bejárata van. A sziget mellett két másik vulkáni kráter maradványa is jól kivehető. A buja növényzet mára még a vulkánok tetejét is beborította.

Bora Borát 1100 évvel ezelőtt a környékbeli szigetek őslakói a polinéziaiak hódították meg. Számtalan ősi templomot építettek rajta, melyek egy részét ma is megcsodálhatjuk. Több mint száz éve azonban a Franciák büszkélkedhetnek a mesés szigetecskével.

A part mentén cölöpökön álló bungalók nyúlnak a víz fölé, így „saját” tengerpartodon mártózhatsz meg az óceánban. A luxusházikók üveg padlózatán keresztül a korallok csodálatos látványa gyönyörködtet. Végtelen nyugalom árad szét benned, ahogy a nyugágyban hátradőlve végigpásztázol szemeddel a méregzöld hibiszkuszokon, és a felhőket karcoló csendes vulkáni hegyeken.

A sós pára és a nap csodát tesz a bőröddel, a gyümölcskoktélok felejthetetlenek, a délelőtt gyorsan elrepül. Délután könnyed kirándulásra indulunk a lagúnák pálmafái között! Úszol óriásrájákkal a smaragdzöld vízben, megérinted meg a delfineket, de ha nem vagy ilyen bátor, vízre szállunk a „kifordított akváriummal” amelyről mesebeli világ mutatja magát, teknősökkel, színes trópusi halakkal. Este az illatos hibiszkuszerdők valamelyikében andalgunk, a víz moraja hallatszik, és úgy érezzük, ez a legtökéletesebb hely a világon...

Bárcsak igaz volna mindez! – sóhajtasz fázósan, vágyakozva. Ne hidd, hogy Bora Bora csak elérhetetlen álom marad. Légy előrelátó, és nyerd meg te a hihetetlen utazást!

Donna tipp: Kösd meg 2010-es köteleződet a Biztosítók.hu honlapján és utazz Bora Borára!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top