Angyalfű

2009. 12. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A benne található kamarinnak, flavonoid tartalmának, illatanyagának köszönheti hatását.

Számtalan jó hatását ismerjük, de elsősorban a béllel kapcsolatos betegségeket gyógyíthatjuk vele. Telítettség érzés, felfúvódás, gyomorgörcs, bélgörcs, gyomorsav hiány hathatós ellenszere. Idősebbeknek, kisgyermekeknek hasznos erősítőszer. A másnaposságot is rendkívüli módon meg tudja szüntetni.

Kiváló vizelet, és szélhajtó. Oldja a sima izom görcsöket, gyógyítja a vastagbél betegségeit, elősegíti a belek kiürülését. Alkalmazhatjuk epebántalmak gyógyítására is. Nagyon jó étvágyjavító.

Nyugtatja a központi idegrendszert, kimerültségre, álmatlanságra, és pánikbetegségre is ajánlható.

Oldja az izmok fájdalmát, hathatós segítséget nyújt köszvény és reuma betegségekben szenvedőknek, reumás gyulladás esetén, akár fürdővízbe áztatva, akár bedörzsölőként, vagy krémbe keverve, mindenképpen csökkenti a fájdalmat, és a gyulladást.

Várandós, és szoptatós kismamák ne használják!  Ugyanígy kerülendő a használata mindazoknak, akik vesegyulladásban, gyomorfekélyben, fekélyes vastagbélgyulladásban szenvednek. Ha bárki angyalfüvet tartalmazó hatóanyagot használ, mindenképpen kerülje a napozást, vagy a szoláriumot, mert hatóanyaga fényérzékenységet okoz!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top