Arcplasztika

2008. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kor előre haladtával bőrünk megereszkedik, szemünk alatt vagy akár nyakunkon megjelenik a sokadik ránc. Van, akit nem dúl fel a változás, de akad olyan is, aki nem tud megbékélni az idő múlásával, s szeretnék magukat olyan fiatalnak érezni kívül, mint belül.

Mások, csak változtatni szeretnének, egy-két dolgon. Az arcplasztikai műtéteket többnyire 40-45 éves kor felettiek szokták kérni. Mind az arcon, mind a nyakon megjelenő változások eredményesen korrigálhatók plasztikai beavatkozásokkal. Ezáltal a páciens elégedettebb lehet magával, visszanyerheti megcsorbult önbizalmát!

Az első konzultáció alkalmával a páciens megbeszéli plasztikai sebészével, milyen eredményt szeretne elérni az arcfelvarrással, nyakplasztikával, mik az elvárásai. A plasztikai sebész ezután dolgozza ki az egyénre szabott műtéti technikát. Az arcfelvarrással együtt elvégezhető a szemhéj plasztikája, valamint a ráncok töltőanyaggal való feltöltése is. Továbbá az arcplasztika kombinálható nyakfelvarrással is, ilyenkor a nyakon képződött felesleges bőrréteget megfeszítik, melytől a nyak formája szebb, karcsúbb lesz. Hogy a páciensnek pontosan milyen beavatkozásra van szüksége, azt a plasztikai sebésszel együtt döntik el. Az orvos ezt követően ismerteti az arcplasztikai műtét menetét, megmutatja, hová esnek majd a hegek – például a fül mögé, elé, fölé –, s elmagyarázza, milyen kockázatai vannak a műtétnek. A műtét előtt a páciens a nagyobb biztonság érdekében több szűrővizsgálaton is átesik.

A beavatkozást altatásban, jól felszerelt műtőben végzik, ahol rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha műtét közben komplikációk lépnének fel. A műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Az arcplasztika után egy speciális, rugalmas maszk kerül a fejre, melyet a beavatkozás utáni néhány hétig viselni kell. A műtétet követő első éjszakát a páciens mindenképpen a kórházban tölti.

Az arcfelvarrás után az arc általában megduzzad, feszül, néhány helyen véraláfutásossá válik. Ezek a tünetek többnyire két héten belül megszűnnek. Mivel a többi testfelülethez képest az arc bőre elég vékony, s jó a vérellátása, így a hegek gyorsan gyógyulnak. A varratszedésre a 10-14. napon sor kerül sor, ezt követően még néhány hétig érdemes éjszakánként viselni a rugalmas maszkot, de ekkor már bátran vissza lehet térni a munkahelyre. Az első hónapban nagyon kell vigyázni, kimondottan fontos betartani az orvosi utasításokat!

És ne feledd: Az erőteljesebb fogyás-hízás, valamint az alkoholfogyasztás, dohányzás mind befolyásolják bőröd szépségének, üdeségének élettartamát, így ezekre fokozottabban oda kell figyelni, ha minél tovább szeretnél 10 évvel fiatalabbnak tűnni!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top