Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

2010. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1,2 kg sertéskaraj, 2-3 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 1dl fehérbor, só, bors, 45dkg aszalt szilva beáztatva tejben.

 

A karajt hosszában  úgy vágjuk be négyszer, hogy kb. 1-2 cm vastagságú húst kapjunk lapjában! Miután elkészültünk a bevágással, szétterítjük a húst. Most kaptunk egy nagy szelet húst, amit jól bedörzsölünk sóval, borssal. Ezután beletöltjük a tejben áztatott aszalt szilvát, majd feltekerjük. Átkötjük legalább háromszor. Én erre a célra kötöző drótot használok. Majd ezután lereszelem a vöröshagymát, felhevítem  egy akkora lábasban az olajat, amekkorába belefér majd a megtöltött karaj. Megpirítom a hagymát,  majd rárakom a karajt és minden oldalát megpárolom pár percig, ráöntöm az 1dl fehérbort, majd fedő alatt még legalább félórát párolom.

Vigyázz! A hagyma ne égjen meg! Be lehet melegíteni a sütőt 220 fokra, aztán átrakni tepsibe, fóliát rá és sülhet tovább. Én krumplipürét szoktam adni köretnek, de van, amikor félbevágott, megtisztított almát sütök, aminek a közepébe 1-1 sült aszalt szilvát teszek.

Mi nagyon szeretjük! Remélem, nektek is tetszeni fog!

Jó étvágyat kívánok!

 

  Köszönjük szépen Gál Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top