Az aszcendens nevelő hatása 2.

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az építészetben ezek a javítások alig lehetségesek, ha a ház alapja nem stabil, semmit sem segít, ha a tetőt megjavítjuk.

Az asztrológiában lehetséges, ezért olyan fontos, hogy ismerjük az összes életfázisunkat.

Az asztrológia és 12 nagy sorsritmusa kiszélesítik a tudatunkat a mindennapi életre. Nemcsak abban segítenek, hogy felismerjük, hogy melyik fázisban vagyunk mi, melyik fázisban vannak a gyermekeink, és melyik fázisban vannak a szüleink. Azt is elárulják nekünk, hogy milyen életfeladataink vannak, amelyekkel meg kellene küzdenünk.

Ha jól hajtjuk végre őket, akkor pozitív irányban tudunk fejlődni. Ha hibázunk ezekben a fázisokban, a következőkben nehezebben tudjuk majd utolérni magunkat.

Az asztrológia végül is félreérthetetlenül arra tanít, hogyan építsük fel életünket, hogyan adjunk formát neki, és hogyan hasznosítsuk a sors intéseit.

Az egyes fázisok olyanok, mint egy ház építőterve, mint egy építészeti életterv, ha az alap nem stimmel, ha a pince nem szilárd, a magasabb szinteken sajnos után kell majd javítani. A korrigálatlan, instabil gyengeségek szintről szintre továbbadódnak.

A 14-21. életévünkben a harmadik szintre érkezünk a személyes horoszkópunk szerint. Aszcendensünk a 3. horoszkóp házban áll. Ez a ház a gondolkodásunkat határozza meg, és a nézeteinket alakítja, a kommunikációt tanítja. Itt fejleszthetjük szellemi kapcsolatainkat, itt alakulnak ki érdeklődési köreink, ebben az időszakban választunk hivatást vagy foglakozást.

A 14-21. életszakaszunkban lépünk be a 3. horoszkóp házba, amely asztrológiailag a tudással, a kommunikációval és a véleménycserével áll kapcsolatban. Ezért itt mindenekelőtt szellemi kapcsolatokat kötünk.

Az emberek, akikkel mindenről beszélni lehet, sok fiatal számára - szülei és tanárai fájdalmára - lényegesen fontosabbak, mint az iskolai teljesítmények és osztályzatok.

Semmilyen körülmények között nem akar a fiatal ember ebben az időszakában egyedül lenni, mindenáron véget nem érő beszélgetéseket folytat a barátaival, ismerőseivel, de idegenekkel is, szeretné az élet kérdéseit megvitatni.

 

Ebben a fázisban végtelen közlési igényünk van, amit a legtöbb felnőtt már régen elfelejtett, és gyakran terhelőnek, sőt tolakodónak, erőszakosnak, okvetetlenkedőnek tűnünk.

Az asztrológia szempontjából ez rendkívül fontos. Egy vélemény kialakítása, és az élet sokszor megmosolygott értelméről beszélgetni, ez most a lényeg.

Aki önállóan gondolkodik, tudni fogja, hogy mit akar.

Egy ember személyes fejlődéséhez mindez sokkal jelentősebb, mint az osztályzatok. Aki megtanulta a helyes kommunikációt, az helyesen tudja magát prezentálni, jó megvilágításba helyezni. Aki megtanulta, hogy önállóan gondolkodjon, az később is tudni fogja, hogy mit akar. Ha ehhez esetleg hiányzik az iskolája, mert ebben a fázisban más dolgok jártak a fejében, be fogja hozni a lemaradását, mihelyt világossá válik a számára, hogy mit is akar.

A fiatal embereknél, akik most a legagilisabbak, a legélénkebbek, és csillapíthatatlan kíváncsiságukat megpróbálják kielégíteni, nem hagyják kényszeríteni magukat arra, hogy csak a felnőttek elképzelései szerint működjenek, a későbbi, a középkorban lehetséges krízisük kimarad, nem kell majd a fiatalkorukat bepótolni.

Az életet felismerni és szellemileg befektetni, ebből áll ennek az életszakasznak a fő feladata. Minden készen kapott világnézetet felül kell vizsgálni, különben a világ állva maradna, és nem lenne szellemi fejlődés.

Különösen szoros kapcsolatban vagyunk ezekben az életéveinkben a Vénusszal, a szerelem bolygójával. Ez tükröződik a nyílt és sugárzó arcokban és a friss, szép testekben. Végül is az élet értelmét a szeretetben, szerelemben lehet megtalálni, e bben a korban ez a legtisztább formájában lép elő.

Az érzelmek dominálnak, mindent ennek rendelünk alá ebben a korunkban. Az élet most kegyetlenül megtaníthat bennünket arra, hogy a szerelmet sem kényszeríteni, sem birtokolni nem lehet, amit egyes emberek későbbi éveikben sem fognak fel.

Ezt a tanulási feladatot keserű csalódások és az illúzióvesztés folyamatai kísérhetik. Aki mégis továbbra is hisz a szerelemben, az ifjúságát meg tudta őrizni a felnőttkorára, amely a 21. életévnél kezdődik.

Ebben az életkorban éljük meg saját énünk napfelkeltéjét.

Az ifjúság lassan elmúlik, aktuális útitársunk, az Uránusz ebben az időben feszült negyed-fényben áll a saját horoszkópunkban elfoglalt helyével, és elvágja tőlünk a múlt és a védettség kötelékét a családban.

Ami most számít, az már csak a jövő. Sok ember számára ez egy drámai időszak sok árulással, megújulással és változással.

A hovatartozás keresése, a saját család alapítása és a régi értékekhez visszatérés, mindez a 21. és a 28. életév közötti fázisba esik majd. Újabb gyökereket eresztünk.

A 21. évvel a testi érés véget ér. Nem növünk tovább, a testünk formáját már csak a zsír és a víz változtatja. A karakterünk már markánsabban tükröződik az arcunkon.

Camus, a francia író írta egyszer, hogy ettől az időponttól fogva az ember saját maga felel arcvonásaiért. Különösen a szaturnikus, pesszimista emberek például keményebb vonásokat kapnak, egy kissé lefelé görbülő szájszeglettel.

A Jupiteri embereknél ezzel szemben egy sugárzó fény tűnik fel az arcon, mely a halálukig megmarad.

Az ember ilyenkor eléri a IV. horoszkópikus házát, gyökeret ereszt, családot alapít, saját identitása alakul ki, és felismeri magán az öröklött hajlamokat.

Ilyenkor teszi fel magának élete nagy kérdését: hova tartozik ő?

„Hova tartozom, kivel akarom eltölteni életem további részét?”

Akár férfi, akár nő, szorosan és lehetőleg örökre szeretnék összekötni a sorsukat, a partnerség kérdései kerülnek középpontba. Az öröklött adottságok kerülnek előtérbe. Ez azt jelenti, hogy az embernek odáig kell eljutnia, hogy hivatást választva, saját maga keresse meg a pénzét, hogy a IV. ház értelmében saját családot alapíthasson.

Ezzel egyidőben visszatér a saját szüleitől hozott értékekhez, hagyományokhoz. Mi az, amit ebből át tud venni? Milyen üzenetet hagyott az apukája és anyukája, milyen alapra és háttérre tudja saját családját felépíteni.

Minden ember, aki egy inkább nehezen felépített IV. horoszkópikus házzal rendelkezik, ebben a fázisban masszív problémákat kap. Végül is a múltjával kell szembesülnie, azt kell feldolgoznia, átalakítania, hogy a sebeket, amelyek akkoriban létrejöttek, meggyógyítsa, és a bizonytalanságokat, amelyek felmerültek, megszüntesse. Enélkül az út a saját családhoz nem járható, vagy nagyon nehezen járható.

Emberek, akiknek harmonikus a horoszkópjukban a IV. házuk, ebben a periódusban ezzel szemben relatív könnyű dolguk lesz, saját gyökereket tudnak ereszteni, és ezáltal még jobban saját magukra találni. Ez a kozmikus örökség automatikusan egyengeti az utat a hivatásbeli sikerhez is. A hivatás értelmében.

Ez azonban az ideális eset, ami sajnos nem az általános szabály.

Ez a korszak minden embernél az EGO NAPFELKELTÉJE.

Az ÉN napfelkeltéjével a 21. életévben megindul az idő, amely szorosan a Nappal kapcsolódik össze. Az ember élet-akaratának megvalósítására ébred. Sok ember különösen világosan sugárzik, mely hasonlít a tavaszi naphoz, mely a tél után intenzíven világit, mert még kevés a por az atmoszférában, amely elhomályosítaná.

Az átmenet a tanulóból a dolgozóhoz nagy felelősséggel kapcsolódik össze, amely bizonyosan a szülői szerepben csúcsosodik ki.

Asztrológiai értelemben a férfi a Nap-tulajdonos, a családfő, aki mint a Nap – az élet központja – és körülötte van minden.

A mai időkben azonban a nők is öntudatosan élik az életüket, amikor ugyanolyan aktívak a hivatásukban, mint a férfiak, vezető helyzetekbe kerülnek, ami szükségszerűen a múlt hierarchiáit a családban megváltoztatta.

Amit ebben az időben 28. életévünkig teremtünk és felépítünk, az lesz a holnapunk alapja.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top