Eper vagy málna süti

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojás, 140 g cukor, 1csomag vaníliás cukor, citromhéj, 50g darált dió, 100g darás liszt, késhegynyi sütőpor

 
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a cukrot meg a vaníliás cukrot, és újra kemény habbá verjük. A hab nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és végül belekeverjük a megreszelt citromhéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük /nekem van egy kisméretű tepsim, azt használtam/és előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt tortát két lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel. Tejszínhabbal és eperrel díszítjük. Megjegyzés: mivel én kis tepsiben sütöttem, így nem kellett elvágnom a tésztát felében, ezzel egyszerűsítettem a receptet. Krém: 2dl tej, 20g keményítőliszt, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 150g vaj, 100g cukor, 250g eper vagy málna. A tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, és gőz fölött folytonos keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a már kihűlt péppel.
Köszönjük szépen Hausleitner Emíliának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top