Babos káposzta leves

2009. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Fél kg fehér száraz gyöngybab, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertés hús/comb vagy lapocka/, 1 vöröshagyma, pirospaprika, tejföl vagy tejszín a lisztes behabaráshoz, só, bors, ételízesítő.

 

A babot felteszem sok  vízbe megfőni mintha levesnek tenném fel és ízesítem. Közben a húst kockákra vágom, a hagymát kevés olajon megpárolom, pirospaprikát rászórom, és beleteszem a húst azaz felteszem pörköltnek.

Amikor a hús félig megfőtt beleteszem a savanyú káposztát a babérlevéllel együtt és készre főzőm. Közben a bab is elkészült és hozzáadom azaz beleöntöm a húsos káposztát. Figyelni kell rá, hogy leveses legyen, ne főjön el róla minden víz, hiszen levest készítünk. Végül vagy a tejfölbe vagy a tejszínbe elkeverünk annyi lisztet, ami a behabaráshoz kell. A habarással még 5 percig főzőm és kész.

Jó étvágyat hozzá!       

Köszönjük szépen Szegi Gyöngyinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top