Baconos csirkemell őzgerinc formában sütve

2009. 09. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 80 dkg csirkemellfilé 20 dkg füstölt bacon reszelt sajt só, bors petrezselyem 4 evk tejföl 3 evk liszt 2 tojás

A csirkemellet felkockázom. 3 evőkanál tejfölt, 2 tojást, 3 evőkanál lisztet, ízlés szerint sót, borsot, petrezselymet, reszelt sajtot összedolgozom.

Beleteszem a húst. Az őzgerinc formát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával. Baconnal kibélelem úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beleöntöm a húsos masszát, a bacon széleit ráhajtom. Hosszában is teszek rá. Tejföllel lekenem. 40 percig sütöm körülbelül 180 fokon. Végül kiborítom a formából és még egy kicsit pirítok a szalonnán.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kovács Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top