Csokoládékrém – Chocolate mousse

2009. 09. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: 175 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé, egy kevés tej (kb. fél dl), 1 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 25 g cukor.

Az összetördelt csokit vízgőz fölött megolvasztottam, hozzáöntöttem egy kevés tejet, majd mikor már elérte a kellő állagot, hűteni kezdtem, és hozzákevertem egy tojássárgáját.

A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem. Óvatosan beleforgattam az olvasztott csokiba, majd kis tálkákba öntöttem, és betettem a hűtőbe. 1 óra után fogyasztható.

Jó étvágyat! Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top