Baconos sajtos csirkemell

2009. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók  5 személyre: 2 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg trappista sajt, 4 db filézett csirkemell, só, liszt, tojás.   A szalonnát közepes tepsibe tesszük úgy, hogy mindnek a fele kilógjon oldalt, ezzel fogjuk betakarni a végén. Hosszában szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. Lisztbe, tojásba, megint lisztbe mártjuk. A tepsibe egymás mellé tesszük. Beborítjuk vékonyra szeletelt sajttal. Erre újabb réteg hús kerül. Ráhajtogatjuk a kilógó szalonnát, alufóliával lefedjük és kb. 30-40 percig így sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük, amíg szép piros nem lesz. Sült burgonyával tálaljuk. Ha kisebb tepsiben, vagy több hozzávalóból készítjük, akkor több rétegben is rakhatjuk.   Jó étvágyat kívánok hozzá!   Köszönjük szépen Szabóné Bartha Ibolyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top