A tészta hozzávalói: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tejföl. A krém hozzávalói: 2 tojás, 2 kanál cukor, 2 kanál liszt, 3 csomag vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1/2 l tej. Almatöltelék: 1 kg reszelt alma, kevés margarin, 10 dkg cukor, kevés fahéj.
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.
Közben a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat simára keverjük és 1/2 l tejjel sűrűre főzzük. A margarint a 15 dkg cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
A reszelt almát kevés margarinon megpároljuk. 10 dkg cukorral és kevés fahéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása: Az alsó lapra kenjük a vaníliás krémet, majd a következő lapot ráfektetjük, erre jön az almatöltelék, majd a 3. lap. Legalább egy éjszakát álljon, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Csizolszki Zoltánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!