Banános kalács

2009. 01. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 dkg vaj, 1 dl tej, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, 2 nagyobb banán, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 5 dkg durvára vágott dió.

A vajat a tejjel, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a citromlével és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport meg a fahéjat, és alaposan kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a karikára vágott banánt.

A masszát sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába töltjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral meghintve, vagy vajjal, mézzel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Mészáros Teréziának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top